zaterdag 27 september 2008

De week dat Jos kwam...

Hola lieve mensjes thuis!

Zaterdagmiddag, de zon heeft eindelijk zijn intrede gemaakt in Lima en alweer is er een week gepasseerd in ons big-city-life op 10 000 km van jullie.

Zondagavond sloegen we met ons allen de handen in elkaar om een prachtmaal klaar te maken voor onze proffenavond. Topchefs Lien en Katrien toonden het beste van zichzelf in het bereiden van de quiches en Isabel en Katrien maakten weerom overheerlijke tomatensoep. Toke en ik toonden het beste van onszelf in het snijden van de groenten (onze keukencapaciteiten groeien hier met de dag!).

Maandagavond waren ze er dan: dé Jos, Jorge, Cecilia, Eva en Moncé: onze prof uit leuven en zijn Peruviaanse collega's. In Leuven zou zo een avond als deze onmogelijk (en wellicht ook bijzonder saai) zijn, maar hier was het een waar succes. Omdat de meeste genodigden op Peruviaans uur kwamen (lees 2 uur te laat) duurde de aperitief langer dan verwacht en zat (door de nodige wijn) de sfeer er veel sneller in dan verwacht. Een mix van Spaans-Engels-Frans en Vlaams werd gesproken, de soep en quiches werden gesmaakt, de speech van Jorge en de dankbaarheid van de proffen werden zeer geapprecieerd... Met spijt in het hart lieten we Jos terug naar het verre Leuven vertrekken , maar maakten alvast een afspraak voor een reunie in januari in een Peruviaans restaurantje in A'werpen.

De rest van de stageweek vloog net als de vorige weken voorbij. (Stiekem wordt er wel al afgeteld naar de langere reis). Ondertussen zitten we ook al aan salsa-les nr 4 en krijgen we ook dat ritme steeds beter te pakken ( ook dankzij de betere dans-partners die we steeds proberen te bemachtigen). Tussendoor maakten we ook wilden plannen voor...

... Katrien haar verjaardag. Op 26/9 stonden Lien en ik vroeg op : ballonnen en een pijlenparcours werden opgehangen, vers appelsiensap en croissants stonden voor haar klaar. 's middags werden pistolets en verse slaatjes voor haar bereid en kreeg ze een bezoekje aan de kapper cadeau (Robin, ze is nóg onweerstaanbaarder met haar nieuwe kapsel :D) en 's avonds trokken we naar een Siciliaans restaurant: de obers verwenden ons met gratis wijn en een uit volle borst gezongen 'cumpleanos feliz" waarbij katrien een kaarsje op haar overheerlijke tiramisu mocht uitblazen...

Helaas kwamen deze week ook de eerste griep-en buikvirussen ons een bezoekje brengen. Ahja, ze zijn er pas na 2 maand dus op zich kunnen we ons nog sterk noemen. En nu (een paar dagen en de nodige nachtrust later) voelen we ons alweer veel beter en zijn we klaar voor het komend weekend : de Islas Ballestas. Daarover op de volgende blog meer !

Om af te sluiten wil ik jullie nog het recept meegeven voor Lien haar nieuwe verslaving hier: Tequenos met guacamole. U neme
- vierkante stukjes loempia deeg
- verse witte kaas (zoals mozarella), tomaatjes, hesp of kalkoenvlees
- legt wat u graag lust op het stukje deeg
- doe wat water aan de rand van het deeg en rol het op
- bak het vervolgens 5 minuutjes met olijfolie in de pan

Voor de guacamole plet u een avocado, mengt u deze met kleine stukjes tomaat en v zure room , een snuifje zout en peper en een teentje knoflook (idd vergeten Baetens, dankjewel) en roert u alles dooreen. Buen Provecho!!

Veel liefs uit lama-land

De gringas

1 opmerking:

Anoniem zei

Lot, ik mag dan wel geen keukenprinses zijn, maar volgens mij mist uw Guacamole toch nog iets (o.a. knoflook). Voor de rest ga'k uw gerecht zeker eens testen.
Ik heb trouwens al 3 keer iets proberen klaarmaken waarvan ik 1 keer in aller ijl naar de apotheker gelopen ben achter een soort Flamazine...

Baetens (wanhopig op zoek naar een Berlijnse Alma)